2016. aasta parima noortaluniku tiitli võitsid Linda Pajo ja Kermo Rannamäe Andri-Peedo talust

Linda Pajo ja Kermo Rannamäe kitsedega

Juba 25. korda toimunud Eesti talupäevadel Jänedal kuulutati välja parimad kolmes erinevas kategoorias: traditsioonilised tootmistalud, alternatiivsete tegevusaladega talud ja noortalunikud.

2016. aasta parimate talude konkursi noortalunike kategooria võitsid Linda Pajo ja Kermo Rannamäe Andri-Peedo talust Võrumaal.
Võrumaa noored talupidajad on heaks näiteks sellest, et elu ääremaal on mitte ainult võimalik, vaid ka võimalusterohke. Linda Pajo ja Kermo Rannamäe plaanid on suured. Andri-Peedo talu kitsekari, mis täna koosneb 50 tüüringi tõugu piimakitsest, peaks lähiaastatel kasvama kuni kümnekordseks ja lisaks pudelipiimale hakkavad tulevikus uuest meiereist poelettidele jõudma ka erinevad kitsejuustud. Saksamaalt pärit rahulikud ja arukad loomad annavad mahedamaitselist piima, mida on juba täna võimalik osta ka pealinna supermarketitest.
Konkursil olid sel korral esindatud paigad mitmest Eesti nurgast – nii Vormsi saar kui Kimalasõ küla Eesti kagunurgas, Misso vallas.
Žürii, kuhu kuulusid ETKL-i ja põllumajandusministeeriumi esindajad, läbis nädalaga Eestimaa teedel kokku pea 2000 km. Parimate väljaselgitamiseks hinnati talude tootmisnäitajaid, keskkonna- ja muude nõuete täitmist, talu heakorda ning teisi külgi.

Loe edasi: Põllumehe teataja