Harjumaa aasta väikeettevõtteks valiti Esko talu

Gunnar Eensalu rõõmustab jogurtijäätise edu üle.

FOTO: Priit Simson

Esko talus valmivad juustud ja jäätised, seda külastavad turistid ning – mis ehk televaataja kulme kergitama paneb – tehakse ka osa “Õnne 13” seriaali võtetest.

Esko talu lüpsikari annab päevas 600-700 liitrit piima. Töö algab enne kukelaulu, sest hommikune lüps viiakse läbi kella kolme ja kuue vahel.

“Kogu selle piima, mis me toodame, töötleme ümber,” räägib peremees Gunnar Eensalu.
Esko talu toodangu hulka kuuluvad maitsestamata jogurt, maitsestamata kohupiim, kreeka jogurt, salatijuustud ja gauda tüüpi juustud, viimasel paaril aastal on lisandunud sortimenti kõvajuustud nagu cheddar ja parmesan. Täiesti uue kategooriana alustas Gunnar jogurtijäätiste tootmisega.

Loe edasi: Harju Elu