Luige lemmikuks valiti Üvasi talu grilljuust kitsepiimast

Nädalavahetusel peetud Luige maaelu näituslaadal said laadakülastajad talumeiereide juustude hulgast oma lemmiku valida. Ülekaalukalt tuli võitjaks Üvasi talu grilljuust kitsepiimast.

Talumeiereide Liidu telgis olid oma juustu hindamiseks välja pannud 10 talumeiereid. Valikus olid nii lehma- kui ka kitsepiimast juustud. Kolme päeva jooksul oli hindajaid ligi 550 ja neist 175 tunnistasid oma lemmikuks Üvasi talu grilljuustu kitsepiimast. Teisele kohale tuli Nopri Talumeierei Gouda karulauguga ja kolmandale kohale Upruse talu 1,2 aastat laagerdunud Allani juust.

Üvasi kitsekasvatustalu tegutseb Põlvamaal Rasinal. Juustu valmistatakse möödunud aastal valminud uues meiereis oma kitsede piimast. Lisaks grilljuustule, mis on üks populaarsemaid tooteid ka Üvasi enda klientide hulgas, valmivad meiereis kohupiim, toorjuustud, salatijuustudja erinevate maitsetega grilljuustud.

„Olen äärmiselt rõõmus, et Üvasi grilljuust kitsepiimast on endiselt rahva lemmik, sest oleme seda juba kolm aastat Luige laadal pakkunud. Olen grilljuustu valmistanud seitse aastat, lihvinud maitset ja tekstuuri püüdes teha parimatest parimat ja olen õnnelik, et see töö on pälvinud rahva heakskiidu ja tunnustuse,“ rääkis tulemusega rahulolev Anne Grünberg Üvasi talust, kes ühtlasi avaldas suurt tänu kõigile oma juustu fännidele.

 

Luige laada külastajad, kes juuste hindasid, rõõmustasid talumeiereide juustude heade maitseomaduste üle ning tunnistasid, et valikut teha oli raske, sest kõik juustud olid väga maitsvad ja sageli oli lemmikuid mitu. Nii mitmedki aga, kes esmalt tõrkusid kitsejuuste proovimast, pidid tõdema, et peavad oma eelarvamuse ümber hindama, sest kardetud „kitsemaitset“ neil juustudel polnudki.

Eelmisel aastal valiti rahva lemmikuks Konju Kitsefarmi kitsepiimajuust küüslaugu ja tilliga õlis.