Parim Talutoit 2016 on Pajumäe talu mahekeefir

Pajumäe talu mahekeefir

FOTO: www.pajumae.ee

Jänedal toimunud 25. Eesti talupäevadel kuulutati välja “Parim talutoit 2016”. Esmakordselt toimunud konkursil võistles kokku 77 toodet, mis pärinesid 25 talust. Võitjad selgitas välja professionaalidest koosnev komisjon, kuhu kuulusid: Eesti Põllumajanduse ja Kaubanduse esindaja, toiduajakirjanikud, toidublogijad, Eesti Peakokkade Ühenduse esindajad, õppejõud, ettevõtjad ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad. Hinnati nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaani, tootearendust ja turundust. Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kaul Nurm avaldas tunnustust kõigile konkursist osavõtjatele ja sõnas, et “parimatest parima valimine on järjest keerulisem, sest erilisi tooteid, mis oleks väärinud võitu, oli väga palju”. Nurme sõnul panustavad talupidajad järjest enam maitsesse, kvaliteeti ja tootearendusse, muutes eestimaalastele ehtsa talutoidu suupäraseks ja kättesaadavaks.Üldvõidu ja tiitli “Parim Talutoit 2016” pälvis Pajumäe talu mahekeefir, mis oli ka parima piimatoote algrupi võitja. Kokku hinnati tooteid seitsmes alagrupis.

Loe edasi: ETKL